Netwerk Het Jonge Kind

17-mei-24

Op donderdag 16 mei 2024 kwamen de deelnemers van Netwerk Het Jonge Kind bij elkaar. We waren dit keer te gast op IKC st. Martinus in Zevenaar waar Koen Egging (leerkracht groep 1-2-3) en Anneke Withaar (ambulant begeleider SWV de Liemers) een korte presentatie gaven over ontluikende geletterdheid en taalstimulering bij jonge kinderen. Buiten op het plein, waar tijdens schooltijd de kinderen fijn onder de hoge bomen kunnen spelen, werd de groep geïnspireerd met een mooie buitenles door Koen. Professionals uit onderwijs en voorschoolse voorzieningen zijn vervolgens met elkaar in gesprek gegaan over dit onderwerp en wederzijdse verwachtingen zijn uitgewisseld. Ook spraken we over samenwerking tussen voor- en vroegschools binnen de IKC’s van ons samenwerkingsverband en wat daarin essentieel is.

Ook volgend jaar komt het netwerk weer drie keer bij elkaar en er is nog plek! Iedereen die ❤️ heeft voor het jonge kind is van ❤️-e welkom.

Dus wanneer je je nog niet hebt aangemeld, kijk dan gauw naar ons deskundigheidsaanbod op de website en vul het aanmeldformulier in.

 

Lezing Executieve functies en hoogbegaafdheid

Op donderdag 23 mei hebben we genoten van een inspirerende lezing van Ans Ramaut. Tijdens deze bijeenkomst heeft Ans ons meegenomen in de ontwikkeling van executieve functies met extra aandacht voor HB. Het was een goed bezochte avond met na afloop positieve...

Op IKC Remigius voel ik mij fijn en mag iedereen er zijn!

Hallo allemaal, graag wil ik mij even voorstellen. Ik ben Esmay Kunst, ik ben 7 jaar oud en zit nu in groep 3 op het IKC Remigius. Dit is mijn 3e jaar op deze school. Ik heb het syndroom van down. Dit houdt in dat ik een geestelijke beperking heb en dat het krijgen...